Заместник-кметът Илия Коев обсъди перспективите за развитието на Варна с екипа на ВВМУ

Събитието е организирано от ръководството на Висшето военноморско училище и се провежда днес в сградата на университета.
Заместник-кметът Илия Коев обсъди перспективите за развитието на Варна с екипа на ВВМУ
Източник: Пресцентър на Община Варна

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев обсъди перспективи за развитието на Варна, по покана на началника на ВВМУ “Н. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров. Събитието е организирано от ръководството на Висшето военноморско училище и се провежда днес в сградата на университета.

Екипът на кмета Благомир Коцев работи неуморно и вече са в ход нови мерки по редица теми - недовършени ремонти, недостиг на места в детските ясли, безстопанствени животни и други, каза Коев.

По темата за инфраструктурните обекти, той посочи, че завишени критериите към фирмите за изпълнението на уличните ремонти. В ход е и създаването на специална комисия, която да следи за качеството на извършените дейности. Некачественото проектиране на пътна инфраструктура и липсата на инвеститорски и строителен контрол при предходната власт, е причината за забавянето на ремонтните дейности, изтъкна заместник-кметът. Той допълни, че за подобряване на градската среда ще бъдат създадени екипи за спешни и неотложни ремонти в петте района на Варна.

Министърът на образованието и науката, проф. д-р Галин Цоков, посети Технически университет – Варна

В обръщението си към участниците Коев посочи още, че част от средствата отпуснати на Варна по инвестиционната програма на Министерство на финансите са предвидени за изграждането на нови детски градини и ясли. По същата програма са заложени пари и за два нови парка.

В бюджета на Варна са заложени и средства за изграждането на видеонаблюдение, което да възпрепятства вандализма. Планира се и поставянето на камери около контейнерите за отпадъци, което ще подобри контрола по сметосъбирането и ще доведе до санкционирането на недобросъвестни граждани. Предвижда се още обособяване на няколко общински терена за събиране на едрогабаритни отпадъци.

Мащабна кампания за почистване на Варна под мотото „Мисли глобално, действай локално!“ ще се проведе на 27 април

Мерки се вземат и за Приюта за безстопанствени животни, който е бил в окаяно състояние в началото на мандата. С новите темпове на работа, навременна кастрация и грижа за бездомните кучета, до 3 години ще решим проблема с бездомните кучета в града, каза още Коев.

В края на беседата, заместник кметът Илия Коев призова всички участници да се включат в мащабната кампания на Община Варна за почистването на града, която ще се проведе на 27 април, събота.