Сами сме си виновни за загубата!

Допуснахме грешки, които са недопустими за отбор, който се бори за първа лига, подчерта старши треньорът на Спартак (Варна)
Сами сме си виновни за загубата!

Причините за загубата са, че проспахме първите 10 минути, съперникът ни вкара два гола след елементарни грешки.Опитах се да вдъхна кураж на футболистите, да си повярват, че могат да се преборят. На полувремето им казах, че мачът не е загубен - често излизам прав, когато казвам това. През второто полувреме - гол, пропусната дузпа - с втори гол съвсем различно щеше да е положението ни на терена.

Така старши треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров лаконично обобщи поражението на своите с 1:2 при гостуването на Янтра в Габрово в последния кръг във Втора лига за 2023-та година.

Васил Петров подчерта, че от футболно естество, Спартак е бил отборът, който е контролирал събитията на терена. "Ние бяхме тимът, който имаше идеи в атака, който знаеше как да търси противниковата врата и как да създава положения. Поздравявам отбора на Габрово, който влезе здраво и мъжки в битката, така, както трябва да се играе, когато един отбор иска да вземе нещо в даден мач, само адмирации мога да отправя към тях като характер и хъс в мача. Общо взето ние сме си виновни за тази загуба", обобщи наставникът на Спартак.

Винаги може да се намерят оправдания, аз не съм от хората, които ги търсят и съм го доказал през годините, вече 2-3, откакто съм в Спартак. Отново казвам, че вината за загубата е в нас. Проспахме 10 минути от мача, дали заради неразбирателство, дали заради подценяване на ситуациите, или заради липса на концентрация, но това е недопустимо за отбор с амбиции. След деветата минута започнахме да гоним нещо, което сме изпуснали и оттам нататък е много трудно

, отбеляза той.

Васил Петров коментира и ситуацията, при която Ахмедов остави отбора с 10 души. "Просто прегоря в мача. Със сигурност пропускът от дузпа му е повлиял, както и напрегнатите ситуации, в голяма част от които именно той беше ощетеният, често имаше непозволена игра, но не искам да хвърлям вината за нашата загуба върху това. Изпусна си нервите, беше ясно, че ще го изгонят, поведението му не беше професионално, но няма как да говорим за предателство. Знам, че всичко, което му се събра в мача, го доведе до тази ситуация".

На въпрос дали чувства несигурност, относно бъдещето си на поста, Васил Петров отговори:

"Аз съм професионалист и работя в името на Спартак и целите на клуба! Ако погледнете от моя гледна точка, ще разберете, че никак не е лесно да се работи, като знаете, че във всеки един момент може не вие да сте треньор на отбора. Аз продължавам да давам 100% въпреки всичко!"