Финансовият министър незабавно назначи нов шеф на митниците

Новият митнически шеф е Георги Димов, който до момента бе заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП).
Финансовият министър незабавно назначи нов шеф на митниците
Източник: Пресцентър МФ

Няколко часа, след като пое поста, служебният министър на финансите Людмила Петрова даде първата си пресконференция, на която представи новия шеф на Агенция „Митници“. Припомняме, досегашният директор на агенция Петя Банкова е в ареста по обвинение, че е участвала в ОПГ за контрабанда на цигари.

Новият митнически шеф е Георги Димов, който до момента бе заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП). На брифинга присъства и директорът на НАП Румен Спецов, който запазва поста си.

Димов е бивш служител на териториалната дирекция на НАП в София, където последно е заемал длъжността началник на сектор „Ревизии“. Във визитката му се посочва, че има значителен опит в контролната дейност на НАП в периода 2008-2012 г. Той е заместник и по време на първия престой на Спецов като данъчен шеф.

Петкова мотивира назначението с нуждата от успокояване на ситуацията, след ареста на Банкова бе арестувана, като обяви и че очаква Димов да пренесе добрата практика по събиране на приходите от НАП в митниците. А също и да помогне за по-плавния преход към сливане на двете приходни администрации, процес, започнат от Асен Василев.