Лазерен карбонов пилинг

Лазерен пилинг и подмладяване на кожата с въглеродни наночастици
Лазерен карбонов пилинг
Източник: thegreenwitchbg.com

Карбоновото лазерно подмладяване и пилинг (laser carbon skin rejuvination) в съчетание с лазерно премахване на горния слой мъртви клетки на кожата с помощта на въглероден наноусиловател, известно в България още като карбонов пилинг, е най-новата разработка  в областта на лазерните технологии в естетичната медицина. Това е революционно лазерно лечение, напълно безболезнено и с минимален престой в медицинско заведение.

За разлика от останалите лазерни процедури, където кожата трябва да е добре почистена, тук в съчетание с лазерната терапия се ползва специална маска съдържаща наночастици въглерод.

Терапевтичният ефект на въглерода се базира на способността му да прониква дълбоко в кожните слоеве, да свързва епидермалните клетки, както и да привлича и свързва с остатъчен себум (мазнина) и мръсотия. Лазерната терапия и предизвиканите от нея „микроексплозии” на въглеродните наночастици водят до десквамация (излющване) на роговия слой на кожата (епидермиса), стесняване на разширените пори, нормализиране на липидния метаболизъм на кожата, стимулиране на пролиферативните процеси на дермата, намаляване на фините бръчки и подмладяване на кожата.

В допълнение, лазерният ефект има бактерициден ефект, унищожава условно патогенната микрофлора, която паразитира върху повърхността на кожата и дълбоко в мастните, потни жлези и ефективно елиминира акнето и възпалителни процеси в кожата. Ето защо методът е идеален за лечение на акне и нормализиране на липидния метаболизъм на кожата (при мазна кожа). Лазерните лъчи „изпаряват” мъртвите клетки, стимулират производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, унищожават патогенната микрофлора, изравняват цвета и релефа на кожата.

Какво усеща пациентът по време на карбоновото подмладяване и пилинг ?

Този въпрос е свързан с факта, че повечето пилинг методи са свързани с усещане за парене, дискомфорт или болка. Една от основните цели при разработването на карбоновия лазерен пилинг и подмладяване е да не причинява дискомфорт, с изключение на усещането за топлина. Този факт е категоричен „плюс”, което прави тази терапия привлекателна за повечето пациентите.