Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за 8 януари

Ситуацията в областта за последните 24 часа от ОДМВР
Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за 8 януари
Източник: ОДМВР-Варна пресцентър

В хода на предприетите действия по образувано досъдебно производство служители на РУ-Аксаково са задържали за срок до 24 часа 65-годишен варненец. Вчера, около 18 часа те го спрели в с. Осеново и направената инспекция показала, че мъжът шофирал автомобила си след употреба на алкохол, над 1,2 промила.
 
42-годишен варненец, водач на лек автомобил е задържан, в полицейския арест на Първо РУ, за шофиране след употреба на амфетамин. Нарушението на шофьора е установено след спиране за проверка и извършена инспекция с наркотест. Срещу него е започнато  досъдебно производство.

Анти ГМО призив и екологично чисти зеленчуци ще връчат еколози на областния управител на Варна

Движение с несъобразена с пътните условия скорост- мокра пътна настилка, е най-вероятната причина, довела до фаталното за 51-годишен жител на Дългопол, ПТП. По първоначална информация, вчера, около 15.40 часа в района на Дългопол, посока Провадия са се сблъскали две леки коли и водачът на едната е загинал на място. Шофьорката и нейната спътничка, от другия автомобил, са отведени в болнично заведение, където е констатирана фрактура на ключицата, на едната и леки наранявания, след което са освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.