Обединените варненски студентски съвети на среща с Община Варна

Студентските съвети към висшите учебни заведения във Варна ще могат и да ползват Зала 17 и Концертната зала в Младежкия дом по график
Обединените варненски студентски съвети на среща с Община Варна
Източник: Пресцентър на Община Варна

Представители на Студентските съвети от гр. Варна се срещнаха със заместник-кмета по образование, култура и спорт- г-н Павел Попов и директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова по повод възродяването на Обединени варненски студентски съвети.

На срещата присъстваха представители на Студентските съвети от пет университета- ВСУ „Черноризец Храбър“, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“, Икономически университет, Медицински университет и Технически университет- гр. Варна.

По време на срещата се коментираха общите проекти между ОВСС и Община Варна, част от които са и ежегодните „Младежки инициативи“, които Студентските съвети съвместно с дирекция „Образование и младежки дейности“, организират за студентите.

Младежите поискаха съдействието на ръководството на Община Варна за осигуряване на повече открити и закрити пространства, в които да провеждат различни съвместни инициативи и срещи, визирайки практиката на учебни заведения от други държави.

Студентските съвети към висшите учебни заведения във Варна ще могат и да ползват Зала 17 и Концертната зала в Младежкия дом по график. Достъпна през летните месеци от май до октомври ще бъде и терасата на Младежкия дом.

Бяха засегнати и проблемите на студентите и как може да се подобри парковото пространство пред общежитията. Друг проблем срещат и  студентите от Варненския свободен университет с градския транспорт. Заместник-кметът посочи, че ще провери дали има възможност за увеличаване на курсовете на автобус № 9, който обслужва спирки в близост до университета.

Обединените варненски студентски съвети започна своята дейност благодарение на съвместните усилия на колегите. Студентските съвети имат желанието да работят заедно в името на студентската общност в гр. Варна и да поддържат името „Варна-град на знанието“.

- обяви пред нас г-жа Доротея Николаева- заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети и представител на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“