Revolut става платен за бизнес клиентите си

В средата на ноември компанията обяви увеличение на таксите
Revolut става платен за бизнес клиентите си
Източник: Pariteni.bg

Международната дигитална банка Revolut обяви промени в условията за бизнес клиентите си. От съобщение става ясно, че от 14 февруари 2024 г. основният план (Basic plan) няма да бъде безплатен, както е в момента, а ще струва 20 лв. на месец, но ще идва с разширени услуги.

След като промените влязат в сила клиентите ще разполагат с увеличени квоти за местни преводи, по-големи обеми на обмен на валута по междубанков курс и достъп до инструмента за анализ на Revolut. Увеличението за местните трансфери без такси се увеличава от 5 на месец на 10 на месец. Клиентите на финансовата институция ще могат да обменят до 3000 лв. по междубанковия курс всеки месец без допълнителни такси.

Инструментът за разходи в реално време ще позволява на бизнес клиентите на Revolut да проследяват разходите на екипа си и да управляват по-добре паричния си поток.

Клиентите на Revolut, които не са доволни от промените доволни могат да закрият акаунта си преди 14 февруари 2024 г., за да избегнат таксуване на плана.

Увеличение на таксите

В средата на ноември компанията обяви увеличение, което засяга всички абонати с плановете Plus, Premium и Metal. Планът Standart остава безплатен. Планът Plus се повиши до 7,99 лева на месец от 6,70 лева, Premium - на 15,99 лева на месец, а планът Metal - на 29,99 лева на месец. Новите цени са посочени на сайта на Revolut.

В България Revolut отбелязва ръст на клиентите от 47% за година. В момента приложението се използва от 670 000 потребители у нас. София е сред топ 10 на градовете в ЦИЕ по брой клиенти на дребно на Revolut с 270 000 потребители.

Таксите за абонаментните планове не бяха повишавани от 2018 г. насам, когато започнаха да се предлагат.

Европейската Revolut Bank е основана в Обединеното кралство през 2015 г. Първоначално предлага парични преводи и обмен. Днес над 35 милиона клиенти на дребно по целия свят използват продукти на Revolut, сред които peer-to-peer плащания.

В региона на Централна и Източна Европа 7 от 10 трансакции с физическа карта, извършени с Revolut през последните 12 месеца, са извършени на местните пазари.