Безспорен любимец на читателските сърца беше най-новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“.

Кои са най-продаваните книги на издателство „Сиела“ на Зимния панаир на книгата 2023?
Безспорен любимец на читателските сърца беше най-новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“.

Юбилейното 50-то издание на Международния софийски панаир на книгата в НДК и тази година събра хиляди читатели, дошли да празнуват думите из пъстрите щандове на стотици издатели и да станат част от Международния литературен фестивал, който се проведе паралелно между 5 и 10 декември. 

  Традиционно един от най-посещаваните щандове беше този на издателство „Сиела“, където всеки ден читателите имаха възможността да се срещнат и да получат автографи от любими български писатели като: Захари Карабашлиев, Иво Сиромахов, Радослав Бимбалов, Яна Титова, Тодор Костадинов и Петър Кънчев. 

 И тази година се запази тенденцията българската литература да бъде най-предпочитана сред посетителите на панаира. Голямото си завръщане по време на Софийски международен литературен фестивал направи популярният български писател Мирослав Пенков, който представи новия си роман „Река в лабиринта“.

Безспорен любимец на читателските сърца на щанда на издателство „Сиела“ беше най-новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“, който грабна и престижната награда „Златен лъв“ 2023 г. за най-добър издателски проект с най-голяма обществена значимост, учредена от Асоциация „Българска книга“. 

 Специално за панаира читателите имаха възможността да се сдобият и с първите бройки от редица дългоочаквани заглавия като „Да покориш себе си“ от Силвия Аздреева, „69 рецепти с история“ от шеф Илиан Кустев, „Закони за всеки ден“ от Робърт Грийн, „Светът във война 1939-1945“ от Макс Хейстингс и много други. 

 А ето как изглежда и топ 10 с най-продаваните заглавия на издателство „Сиела“: 

1. „Рана“ от Захари Карабашлиев

2. „Нашата Коледа 2“ със съставител Захари Карабашлиев

3. „Река в лабиринта“ от Мирослав Пенков

4. „Наполеон“ от Александър Стоянов

5. „Едно драсване на перото“ от Тери Пратчет

6. „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс с илюстрациите на Лиса Айсату

7. „Четвърто крило“ от Ребека Ярос

8. „100 книги, които трябва да прочетете“ от Христо Блажев

9.  „Диада“ от Яна Титова 

10. „Пленена“ от Емили Макинтайър