Телефонните измами не стихват и през новата година

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони в гр.Варна и селата в областта
Телефонните измами не стихват и през новата година
Източник: ОДМВР - Варна

Преди два дни, в резултат на незабавно проведени оперативно - издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в гр.Русе, са задържани мъж и жена , за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами, във Варненска област.

В двамата –тя на 45 години и съучастника ѝ  на 59 – годишна възраст, са  намерена значителна сума пари, които са от последните осъществени „ало измами“. Задържаните са конвоирани до гр.Варна за извършване на допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия по документиране на престъпната им дейност. Работата по случаите продължава.

  Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони в гр.Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този ви заблуди. Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната.  ОДМВР - Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължават работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.