Ремонтът на пътя за Галата започва до два месеца

 Ремонтът на пътя за Галата започва до два месеца
https://www.moreto.net/

До два месеца се очаква да започне ремонтът на пътя за Галата. Това каза шефката на общинската дирекция по инженерна инфраструктура Христина Костадинова. Тя направи изказването си на заседание на комисия по обществен ред и сигурност във връзка обезопасяване на пешеходна пътека и поставяне на легнал полицаи в района на спирка „Иванова чешма“, предаде репортер на Moreto.net.

По думите й мястото не е удачно за подобна пътна неравност предвид големия наклон на пътя. Тя заяви, че при ремонта на трасето ще бъдат изградени и тротоари.

В крайна сметка комисията даде положително становище по казуса и взе решение да бъде изпратено писмо до администрацията да заложи при ремонта на пътя да се изгради ограничаваща скоростта неравност преди пешеходната пътека.

Комисия даде положително становище за изграждането на подобни неравности в още точки на града. Две от локациите са по бул. „Осми Приморски полк“ около пресечните му с улиците „Димитър Манчев“ и „Стоян Бъчваров“. Други са в квартал „Владиславово“.

Съветниците одобриха обособяването на служебен паркинг за служителите в ДКЦ 3. Дадоха положително становище и за включване към „Синя зона“ на паркинг, заключен между улиците „Христо Попович“, „Парижка комуна“ и „Сава Доброплодни“.

Сн.: Moreto.net