Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за 16.01.2024г.

Ситуацията в областта за последните 24 часа от ОДМВР
Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за 16.01.2024г.
Източник: ОДМВР - Варна пресцентър

ПТП-а взеха поредните жертви. Вчера, около 10.25 часа, на ул. „Мир“ багер, извършващ ремонтни дейности, при маневра на заден ход, блъснал 63- годишен пешеходец. Мъжът е починал в болничното заведение, няколко часа по-късно. Пробите на водача на строителната машина, за алкохол и наркотици, са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Друг трагичен инцидент, със 79-годишна жителка на Суворово, се е случил отново във вчерашния ден, около 16 часа. И в този случай жената е загинала, при извършване на маневра на заден ход от лек автомобил, на тротоара, пред дома ѝ.

РУ Девня е започнало досъдебно производство по случая.

Задържане под стража за обвиняем в държане с цел разпространение на марихуана и притежание на боеприпаси

Вчера към 11 часа, в гр. Провадия, служителите на тамошното РУ спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 35 - годишен местен жител. При контрола с техническо средство станало ясно, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества - амфетамин. Задържан е в ареста за срок до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно  производство.
 
С метамфетамин  бил задържан 31-годишен варненец, известни на МВР, осъждан. Мъжът бил спрян за проверка от служителите на реда, които намерили и иззели наркотичното вещество. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство.