Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за  09.04.2024г.

Ситуацията в областта за последните 24 часа от ОДМВР
Полицейска сводка за ситуацията в Община Варна за  09.04.2024г.
Източник: ОДМВР-Варна пресцентър

8- годишен варненец попаднал в полицейски арест. При извършена проверка, служителите на Трето РУ, установили, че мъжът управлявал лекия си автомобил, след като е употребил наркотични вещества - метамфетамин. Инспекцията на водача е извършена вчера , около 17.30 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди два дни, униформени на Първо РУ, заловили и задържали в ареста мъже на 33 години. При направената проверка от служителите на реда, те намерили у него метамфетамин, потвърдено с експертна справка. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

Вчера, само за няколко часа служители на Първо РУ установили и задържали варненец на 35 години, известен на МВР и осъждан за кражби. Според първоначалната информация, той е откраднал SD карта и нож от лек автомобил, след като е счупил предното стъкло на колата.  Образувано е досъдебно производство по случая, като материалите по случая вече са докладвани на компетентната прокуратура. Работата по случая продължава за изясняване на съпричастността на задържания към други кражби и вещи от МПС.