Лудогорец и Черно море си поделиха по точка

Двата отбора не си отбелязаха гол в Разград
Лудогорец и Черно море си поделиха по точка
https://varnae.bg/sport-futbol/ludogorec-i-cherno-more-si-podeliha-po-tochka-4019

Лудогорец и Черно море завършиха 0:0 в последния двубой от седмия кръг на елитната ни футболна лига. Двата отбора бяха максимално агресивни и съсредоточени в действията си на терена, но така и не успяха да стигнат до гол. С поредица решаващи спасявания се отличи вратарят на Черно море Пламен Илиев.

Въпреки първоначалния натиск на домакините, гостите също стигнаха до добра ситуация в 23-тата минута. Васил Панайотов опита атрактивно изпълнение с летящ плонж след центриране на Мазир Сула, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Пат.

В 28-ата минута домакините имаха претенции за дузпа след сблъсък между Цветомир Панов и Кайо Видал в наказателното поле на "моряците", но главният арбитър Никола Попов бе категоричен, че нарушение няма и решението му беше подкрепено от ВАР.

В 75-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко на терена, след като Агибу Камара извърши грубо нарушение срещу Васил Панайотов. Първоначално Никола Попов вдигна жълт картон, но след като преразгледа ситуацията и видя опасните действия на Камара срещу съперниковия футболист, арбитърът показа директен червен картон.

Въпреки числовото си превъзходство Черно море не успя да наложи и игрово преимущество. Единственото опасно положение за "моряците" бе пропиляно от Едгар Пашеко. Така двата отбора си поделиха по точка на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Лудогорец за първи път от началото на сезона не успя да спечели двубой, като е четвърти в класирането след пет изиграни мача и има 13 точки в актива си, докато Черно море е втори със седем изиграни двубоя и 14 точки на сметката си.

В следващия кръг на елитната ни футболна лига, "моряците" приемат на стадион Тича във Варна отбора на Арда. Срещата ще се изиграе в уикенда около 14 септември, след паузата за националните отбори.

Снимка: Булфото