Жителите на „Чайка“ настояват за връщане на старите паркоместа

Жителите на „Чайка“ настояват за връщане на старите паркоместа
https://www.moreto.net/

„Зелена зона“ в „Чайка“ няма да заработи, докато не се съберат и вземат под внимание всички гледни точки на живущите в квартала. Продължава да тече анализ доколко приложим е проектът. Общината няма финансова изгода от въвеждането на зоната в квартала. Основната идея е да се регламентира паркирането. Вложените средства в проектирането и всички останали дейности от предходната администрация са невъзвръщаеми. Това, което правим в момента, е да преценим не дали зоната си заслужава като инвестиция, а като функция. Това каза кметът Благомир Коцев при среща с жители на квартала по повод проекта за „Зелена зона“, предаде репортер на Moreto.net.

Зам. - кметът по инженерната инфраструктура Пламен Китипов заяви, че в ПУП – а като решение на въпроса с места са посочени няколко места за възможни подземни буферни паркинги. Такива локации има под алеята на бул. "Ал. Стамболийски", на излизане от подлеза на блок 10 - поляната до сп. "Явор" и до Спортно училище.

Главният архитект Виктор Бузев посочи, се с приемането на ПУП – а всички алеи в квартала са станали улици.

Жителите на „Чайка“ поискаха връщане на старото положение с паркоместата. Според тях „Зелена зона“ не трябва да има. По думите им след разчертаването на новите места са редуцирани над 30 – 40 % от старите. Считат, че за да плащаш за нещо, първо трябва да получиш нещо.

„Пред нашия блок могат да бъдат паркирани 22 коли. С разчертаването, което направихте, могат да бъдат паркирани 12.

Крайно некоректно е да сложите знаците за еднопосочно движение в 20.00 часа и сутринта да сварите хората, които тръгват, с нова организация на движението без никъде да е обявено това нещо, без да са разлепени уведомления. В същото време да има патрулка, която нямало да глобява, а само да казва кой къде да минава.“, заяви Мария Димитрова.