Безплатни коледни представления за деца прави Варненският Делфинариум

Можете да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!", призовават от Делфинариум Варна.
Безплатни коледни представления за деца прави Варненският Делфинариум

Безплатни коледни представления за децата организира Делфинариум Варна. Те ще се състоят на 17 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. Цените на билетите за възрастни ще бъдат 12 лева.

"Елате да участвате в празничното шоу. Ще видим какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините. Ще пеем,  ще танцуваме, ще играем волейбол и футбол, и ще въртим обръчи заедно с делфините."

От Варненския Делфинариум са планирали и изненада за публиката. 

"Дядо Коледа ще зададе въпроси за живота на делфините. Тези от вас, които отговорят правилно ще получат награди от самия него! И понеже искаме да ви помогнем, тайничко погледнахме в Торбата с Въпросите на Дядо Коледа и ето какво научихме: 

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?
Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?
Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?
Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 17 декември 2023 г. в „Делфинариум Варна“ и можете да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!", призовават от Делфинариум Варна.