Възобновяваме работата на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Приоритет на екипа на Община Варна е да работим в тясна връзка с Министерство на туризма и с бизнеса, заяви заместник-кметът
Възобновяваме работата на Консултативния съвет по въпросите на туризма
Източник: Пресцентър на Община Варна

Община Варна възобновява работата на Консултативния съвет по въпросите на туризма, в който участват представители на администрацията и на туристическия сектор. Целта е да чуваме гласа на бранша, да обменяме идеи и предлагаме решения за предизвикателствата пред сектора.

Комуникацията с туристическия бранш е нов подход, който е различен от този на предходната администрация и е нещо, на което ние много държим.

Това заяви заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и туризъм Снежана Апостолова, която бе гост на Черноморския форум за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024, който се провежда във Варна. На събитието присъства министърът на туризма Зарица Динкова, представители на Варненската туристическа камара, Асоциацията на инкаминг агенциите и други.

По думите на Апостолова, за да се работи по-ефективно в изпълнението на всички проекти и планове за туризма в региона, трябва да бъде приет бюджетът на Община Варна за 2024 година. За един успешен летен сезон, важно е да се вземат правилните решения по теми, свързани с чистотата, уличното осветление, автобусните спирки, подлезите, свързаността на града с курортите и други, поясни заместник-кметът.