Мнението на политолог: Какво ще стане ако и 16-годишните гласуват?

Мнението на политолог: Какво ще стане ако и 16-годишните гласуват?
novavarna.net

Политологът проф. Росен Стоянов коментира какви са били изненадите на изборите тази година и какво би се случило ако право на вот имат и лицата над 16-годишна възраст

 
Появата на „Величие“ в Народното събрание е изненадата на тези избори. Но вече е ставало дума, че може да се появят формации, които да опитат да запълнят представителността от високия процент избиратели, които отказват да гласуват. Това каза политологът проф. Росен Стоянов в ефира на Нова Нюз.

В Европа се наблюдава раждането на нови, даже странни политически субекти, а стари отпадат, коментира той.

Стоянов е на мнение, че „Продължаваме Промяната“ няма да се избавят от ерозията на доверие. Той запита още дали някой от ПП ще поеме отговорността за загубата.

 
Стоянов каза, че „Синя България“ са били задминати от политически субекти, които се идентифицират с конкретни личности. „Консервативното не се харесва на масата хора, явно политиците трябва да се адаптират към новото“, посочи той.

Стоянов е на мнение, че ако се даде правото на вот на лицата над 16-годишна възраст, ще се появят „всякакви други странности“.

„Политиката не е такава, каквато беше и никой не може да си вярва толкова, колкото си вярваше преди, за да бъде успешен“, допълни политологът.